Gulasz wołowy w stylu wiedeńskim z kiełbaskami, jajkiem poszetowym i ogórkiem konserwowym
Składniki:
800 g wołowiny (pręga)
4 łyżki oleju roślinnego
500 g białej cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej węgierskiej papryki w proszku
1 łyżeczka ostrej węgierskiej papryki w proszku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki suszonego majeranku
1 łyżeczka kminku
200 ml delikatnego, czerwonego wytrawnego wina
sól
świeżo mielony czarny pieprz
4 jajka
4 kiełbaski do gotowania w typie frankfurterek
4 ogórki konserwowe (lub małosolne)
Sposób przyrządzania:
Na oleju zrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać paprykę wymieszać, dołożyć pokrojone w kostkę mięso, podlać wrzątkiem, po kilku minutach dodać wszystkie pozostałe składniki, dusić do miękkości, podawać z kiełbaskami, jajkiem sadzonym i ogórkiem.